Onze redactie vernam exclusief in wereldprimeur dat de 32-jarige Australische wereldkampioen Cadel Evans komend seizoen voor het Amerikaanse BMC Racing Team rijdt. De Amerikaanse wielerformatie bevestigde het nieuws zondagavond op zijn website. Evans kondigde zaterdag na vijf jaar zijn afscheid aan bij Omega Pharma-Lotto.
BMC heeft met Alessandro Ballan al een ex-wereldkampioen weten te strikken. Verder verzekerde BMC zich voor komend seizoen van de diensten van onder meer Marcus Burghardt, Karsten Kroon en George Hincapie.

Bij Omega Pharma-Lotto kwam het nieuws van Evans' vertrek als een verrassing. De Australiër die ruim een maand geleden wereldkampioen werd in Mendrisio lag nog een seizoen onder contract, maar kon via een clausule weg.

Evans maakt de overstap van de ene ploeg onder leiding van een Belgische sportdirecteur, Marc Sergeant, naar een ploeg waar eveneens een Belg aan het roer staat, John Lelangue.

BMC heeft het procontinentale statuut en weet zich dus op papier niet automatisch verzekerd van deelname in een aantal belangrijke UCI-wedstrijden. Maar met de wereldkampioen in de rangen zullen de deuren ongetwijfeld probleemloos opengaan.

Cadel Evans werd twee keer tweede in de Ronde van Frankrijk, stelde dit seizoen teleur met een 30ste plaats in de eindstand, maar haalde zijn gram door nadien wereldkampioen te worden in het Zwitserse Mendrisio, de grootste triomf uit zijn carrière.