Cercle wint zonder te overtuigen
Foto: belga
Zonder schitterend te spelen graaide Cercle de drie punten mee op Moeskroen. Voor de thuisploeg betekende het al het tweede thuisverlies en heeft het een mooie kans gemist om volledige aansluiting te vinden met de top van het klassement.
Het was geen optie om de match in het donker af te werken en daarom werd de wedstrijd een kwartier later op gang gefloten. Alexandre Teklak werd bedankt als depanneur en Sapina nam zijn vertrouwde plaats weer in als rots in de branding. Glen De Boeck nam meer risico door Stijn De Smet als bankverwarmer te laten fungeren. Assistent-bondscoach Vercauteren kon vanuit de tribune zien hoe Ouali een reuzenkans miste alleen voor Verbiest.

Moeskroen was aanvankelijk de gevaarlijkste ploeg, maar veel om op te warmen kreeg het aanwezige publiek niet voorgeschoteld. Aanvoerder Vandooren raakte geblesseerd aan de neus tijdens een duel na corner en zo kon Teklak opnieuw wat speelminuten op zijn conto noteren. Het uitvallen van Vandooren bleek een sein voor de groen-zwarten uit Brugge om meer ten aanval te trekken. Nadat Nyoni de bal mooi klaar legde, slaagde Buffel er toch nog in de open kans te missen. Hij besloot te zwak, Volders kon oprapen. Dat het veld door de zware regenval van gisteren er zwaar bij lag, kwam het combinatiespel zeker niet ten goede. Veel slechte passes en controles waren daar het resultaat van. De match kabbelde wat op en neer.

Langs beide kanten kwamen er nog kansen voor Bassegio en Ouali voor de thuisploeg, terwijl De Sutter niet kon afwerken voor de Bruggelingen.

De rust bracht meer inspiratie in het Brugse kamp. De Boeck had duidelijk opgedragen wat hogere druk te gaan zetten. Moeskroen kwam er moeilijker uit en Cercle kon op een gemakkelijke manier op voorsprong komen. Sergeant mikte op doel, de bal werd door Assou-Ekotto slecht weggewerkt en Gombami had de bal maar binnen te werken. De bezoekers veranderden van aanpak en mikten resoluut op de counter. Oussalah bleek de geblesseerde Baseggio niet te kunnen vervangen als draaischijf, waardoor geen diepgang kwam in het spel van 'les Hurlus'. De bal circuleerde vooral in het middenste deel van het veld en echte kansen kwamen er niet meer. De score bleef op het bord en Cercle kon eindelijk weer aanknopen met de drie punten.