Bergen blijft ongeslagen op Daknam
Foto: belga
Lokeren kon alweer thuis niet winnen van Bergen. De laatste vijf seizoenen slaagde het daar geen enkele keer in. Twee keer wonnen de Henegouwers, gisteren eindigde de wedstrijd voor de derde keer op een scoreloos gelijkspel.
De eerste opvallende vervanging was die van de scheidsrechter: Philippe Vinche belde ziek af en werd vervangen door Christophe Delacour.

Bij Lokeren verving Tambwe de geschorste topschutter Maazou. Bij Bergen verloor Jarju zijn basisplaats aan Cordaro die terugkeerde uit blessure.

Okkonen schoof in vergelijking met vorige week een rij naar voor. De Fin verving de geschorste Ragued op het middenveld. Jay keerde terug op de linksachter. In het aanvangskwartier moest Herpoel tweemaal goed plat op pogingen van Pavlovic en Golan. Lokeren controleerde de wedstrijd verder maar meer ook niet. Bergen kwam zich vooral verdedigen. Oris voetbalde op een eiland. De gasten probeerden via snelle omschakelingen in de buurt te komen van doelman Copa. Lokeren bouwde te traag op om verrassend uit de hoek te komen. Er was nauwelijks doelgevaar. Op het halfuur viel een voorzet-schot van Dupré op het dak van de goal. Lokeren schakelde een versnelling hoger in het laatste kwartier van de eerste helft. Een kopbal van Pavlovic plofte tegen de paal.

Bergen was een eerste keer gevaarlijk met een schot van Collet dat een half metertje overwaaide. Op slag van rust klom de thuisploeg bijna op voorsprong. Mbayo vuurde vanuit de tweede lijn. Het schot van de Congolees veranderde van richting via het been van Mirri en dwarrelde centimeters naast. De thuisploeg begon met veel enthousiasme aan de tweede periode. Buyssens veegde een kopbal van Golan van de doellijn.

Carevic zette twee verdedigers in de wind. Het puntertje van de Kroaat ging aan de verste paal buiten. Bij Bergen was het alle hens aan dek. Herpoel moest een bom van Mbayo lossen. Op het uur wisselde Leekens een bleke Tambwe voor Touré. Herpoel had ook veel moeite met een pegel van Overmeire.

Een kopbal van Touré ging centimeters naast. Aan de overzijde ging een kopbal van de ingevallen Jarju over. Ook de invalbeurt van Roussel ging niet onopgemerkt voorbij. Zijn atoomschot ging een meter naast. In de slotminuut kreeg Lokeren bijna het deksel op de neus. Dahmane mocht alleen op Copa afstormen maar plaatste de bal onbesuisd naast.