Tomou scoort twee keer voor bezoekers
Foto: belga
Na een onderhoudende wedstrijd deelden Dender en Westerlo billijk de punten. Na rust stak de thuisploeg nochtans de handen uit naar de volle buit, maar Westerlo liet de storm overwaaien en sloeg terug.
Ceulemans diende het bij Westerlo te rooien zonder de geblesseerde Ruiz. Scheelen kwam in de ploeg op de linkerflank en Adams werd in de aanval geposteerd.

Boskamp koos opnieuw voor een stevig gestoffeerd middenveld dat zonder echte flanken uitpakte. Hij opteerde achterin voor ervaring op de flanken met Filipovic, die de geschorste Blondelle verving, en Deflandre, die als rechtsachter de voorkeur kreeg op Wiggers. Copel haakte voor de match af met een enkelletsel en werd op de bank vervangen door jeugdproduct Maxime Seminck.

Na amper zes minuten duwde Zelenka een voorzet van Tomou binnen, maar de treffer werd terecht afgevlagd wegens buitenspelval. Smajic poogde zich nadrukkelijk door te zetten, maar bleek minder bepalend dan de voorbije weken. Degroote kwam wel slechts een voetje te kort op een voorzet van de kleine Bosniër. Berthelin had geen moeite met een paar afstandsknallen van Zelenka. Op aangeven van Zelenka kopte Van Kerckhoven in. Berthelin weerde onvoldoende af en Tomou kopte de afvallende bal simpel raak. Vandeneede toonde zich te statisch op een nochtans gemeten dieptevoorzet van Degroote.

Westerlo hield de touwtjes in handen, maar De Winter liet zich verrassen door een flankvoorzet van Deflandre die op de bovenkant van de deklat strandde. Net voor inrukken knutselde Dender een eerste voldragen actie in elkaar, maar Vandeneede kopte de voorzet van Degroote naast.

Na rust liet Boskamp de jonge Burundees Ngama debuteren. Destorme jaagde een pegel over en Dender verzette de bakens. Vandeneede loodste Destorme door het hart van de Westelse defensie en de aanvoerder klaarde koel de klus. Deflandre bracht Sanchez in stelling, maar die zette te slordig voor. Een kanjer van Sanchez week af via een Westels lichaam en De Winter was geklopt. Een kanjer van Zelenka zoefde naast.

Tomou stak zijn voetje tegen een voorzet van Vanaudenaerde en de bordjes hingen opnieuw in evenwicht. In de slotseconden trof Vandeneede De Winter op een voorzet van Destorme.