Eerste goals van Ogunjimi
Foto: photo news
Racing Genk heeft bij Tubeke zijn vierde uitzege op rij geboekt. Tubeke weerde zich, maar de 1-3-zege van Genk was verdiend. Tubeke trekt nu als rode lantaarn naar Roeselare.
Bij Genk verving Bosnjak op rechts de geblesseerde Alex Da Silva. Caillet kwam in de plaats van Matoukou, die pas volgende week weer fit is.

Voor de vijfde keer al dit seizoen begon Davino Verhulst onder de lat ter vervanging van de geblesseerde Logan Bailly. De Waal had zich op training bezeerd aan de rug. Albert Cartier gaf het vertrouwen aan Santiago in plaats van Diafutua.

Als toppers naar het Leburtonstadion komen is het meestal niet veel soeps, maar Genk was wel van plan er een aardige partij van te maken. Naarmate het drassige veld zwaarder kwam te liggen, verwaterde echter ook de match.

Al na drie minuten nam Ogunjimi een voorzet in één tijd op de voet, maar de bal ging over. Aan de overkant moest Davino Verhulst zich reppen op een poging van Dufer, die een bal meteen op de slof nam.

Na dertien minuten zette Marvin Ogunjimi de Genkenaren op voorsprong met zijn eerste treffer in eerste klasse. Het Mechelse jeugdproduct werd bediend door Barda, die op links was uitgezwermd en de glijdende Vandelanoitte passeerde. Vier minuten later had Santiago de 1-1 moeten maken, toen Tiago, zijn landgenoot bij Genk, hem ongewild lanceerde met een te korte terugspeelbal. Verhulst lag echter dwars. Weg cadeautje. Tubeke kreeg nog twee mogelijkheden. Eerst vlamde Dufer een vrijschop over en daarna wachtte Perbet bij een tegenaanval te lang om af te drukken. Het slotkwartier van de eerste helft had nog weinig om het lijf.

Ogunjimi had de smaak te pakken, want elf minuten na rust maakte hij ook zijn tweede competitiegoal voor Genk. Barda legde de bal klaar en de 21-jarige aanvaller vond een gaatje in de verste hoek: 0-2.

Wedstrijd gespeeld, wordt dan gezegd, maar toen Genk een hoekschop niet weg kreeg, kopte Santiago op de dwarsligger. Aan de overkant klapte Pudil het boek dan echt dicht. Op pass van Barda trapte hij overhoeks de 0-3 binnen.

Tubeke deed in het slot toch de netten trillen. Perbet trapte in de herneming ongehinderd in doel na een gekeerde kopbal van Brouckaert. In een eerdere fase had Barisic al twee keer mogen proberen.