Roeselare heet Van Wijk welkom
Foto: belga
De één zijn dood is de ander zijn brood, luidt een bekend gezegde. Dennis van Wijk debuteerde met een felbevochten zege, terwijl KV Mechelen na een nul op twaalf dieper en dieper wegzakt.
Dennis van Wijk, die de voorbije week Dirk Geeraerd opvolgde als trainer van rode lantaarn Roeselare, hield de grove borstel op zak en gaf grotendeels het vertrouwen aan het elftal dat vorig week met de billen bloot ging tegen Zulte Waregem. Lichtpuntje Vincent Provoost (terug uit schorsing) en de herstelde Stefaan Tanghe keerden net als de Fin Hietanen terug in het elftal. KVM-coach Maes verving na de 7-1-blamage tegen Anderlecht Van Goethem, Biset en Gorius door Imschoot, Dunkovic en Kielo Lezi.

Roeselare vloog er meteen hard in en dat resulteerde in snelle gele kaarten voor Tanghe en Van Handenhoven. De eerste noemenswaardige kans was voor de bezoekers. Na een één-twee met Hietanen besloot Dissa zwak op doel. Kort nadien miste Van Handenhoven onbegrijpelijk voor een lege kooi, al was hij al afgevlagd voor buitenspel. Roeselare zette hoog druk en Malinwa geraakte er moeilijk uit. Ouattara kon volledig vrij voorzetten, maar de volley van Tanghe verdween net naast.

Toch kwamen de West-Vlamingen goed weg na enkele hete standjes voor de neus van Sierens. Pogingen van Persoons en Kielo Lezi verdwenen ei zo na in doel. KV Mechelen nam vervolgens de match in handen. Chen centerde het leer op het hoofd van Vleminckx, maar diens kopbal belandde op het dak van het doel. Aan de overkant kon Oliseh na een hoekschop net niet scoren. Een tweede corner van Tanghe waaide aan de tweede paal alles en iedereen voorbij. Zo bleef het 0-0 tot aan de rust.

Begrafenisstemming

Peter Maes moest tijdens de pauze de geblesseerde Asare vervangen door Van Goethem. De tweede helft begon perfect voor Malinwa, nadat Imschoot een hoekschop van Dunkovic staalhard voorbij Sierens kopte. Lang duurde de vreugde niet, want bij een corner aan de overkant strafte Mirvic een aarzeling in de thuisdefensie af. Al dient gezegd dat ook Renard niet vrijuit ging.

'Wij willen bloed, zweet en tranen', klonk het ondertussen vanuit de Mechelse spionkop. De spelers hadden het begrepen en trokken naar voren.

Kielo Lezi kwam in schietpositie, maar besloot als een duiveltje op Sierens. Het typeerde het totaal gebrek aan vertrouwen bij de Congolees.

Een vertrouwen dat ook de andere Mechelaars kort nadien ontnomen werd. Een afgeweken vrije trap van Hietanen verdween voorbij Renard in doel. De Roeselaarse voorsprong kwam keihard aan bij de Mechelaars, die nadien geen vuist meer konden maken, al hield Sierens Vrancken nog van de gelijkmaker. De 'Laat je fans maar in de steek' en 'Shame on you'-gezangen van de thuissupporters kwamen beenhard aan. Roeselare hield stand en zorgde op Allerheiligen voor een regelrechte begrafenisstemming in Mechelen.