Club Brugge alleen leider
Foto: isosport
Club Brugge komt alleen aan de leiding in de Jupiler League na 4-1 winst tegen KV Kortrijk.
Club keek al na 10 minuten tegen een achterstand aan toen Jimmy Hempte een gemeten voorzet van Istvan Backx vrij in doel mocht koppen. Club kende nog meer tegenslag toen Jeroen Simaeys na 20 minuten geblesseerd naar de kant moest. Zijn vervanger Philippe Clement stond nog maar vijf minuten op het veld of hij kopte de gelijkmaker op hoekschop voorbij Mollez. Club ging door en kreeg op het half uur een lichte strafschop toegewezen na een fout van Demets op Akpala. Ivan Leko miste niet.

Kort na rust moest KV Kortrijk met 10 verder na een tweede gele kaart voor Brecht Verbrugghe. Club Brugge profiteerde van de man meer situatie en Akpala zorgde met twee doelpunten in de tweede helft voor de 4-1 eindstand.

Marvin Ogunjimi scoorde twee keer in de 1-3 overwinning van Genk op het veld van Tubeke. Daniel Pudil deed er een kwartier voor affluiten nog eentje bovenop. Jérémy Perbet redde in de slotfase de Tubeekse eer. Genk wipt voorlopig over Anderlecht naar de tweede plaats in het klassement.

Roeselare kon op KV Mechelen voor het eerst dit seizoen winnen. Kristof Imschoot schoot Malinwa op voorsprong, maar Mirvic, een minuut later, en Hietanen bezorgden Roeselare drie gouden punten met het oog op de degradatiestrijd. Roeselare laat de rode lantaarn over aan Tubeke. KV Mechelen blijft met 8 punten uit 11 wedstrijden ook erg dicht bij de gevarenzone.

Moeskroen en Cercle Brugge begonnen een kwartier later aan hun wedstrijd door een stroompanne op Le Cannonier. Honneur Gombani trapte de winnende treffer kort na rust voorbij Mark Volders.

Lokeren liet tegen Bergen zijn zesde gelijkspel uit elf wedstrijden optekenen. Geen van beide ploegen kwam tot scoren.

Dender Westerlo eindigde op 2-2.

Uitslagen:
Standard - Charleroi 2-1
Moeskroen - Cercle Brugge 0-1
Tubeke - Genk 1-3
KV Mechelen - Roeselare 1-2
FCV Dender - Westerlo 2-2
Club Brugge - KV Kortrijk 4-1
Lokeren - Bergen 0-0

Zulte Waregem - AA Gent
G. Beerschot - Anderlecht