Bij een korte, maar hevige woningbrand in Houthalen-Helchteren is maandagavond een vijfjarig meisje om het leven gekomen.
De hulpdiensten konden het meisje nog uit het brandende huis naar buiten brengen en haar reanimeren, maar ze overleed in het Sint-Franciscusziekenhuis van Heusden-Zolder.

Het vuur brak rond 19 uur uit op de eerste verdieping van de woning in Houthalen. Bij aankomst van de brandweerkorpsen van Genk en Heusden-Zolder sloegen de vlammen door het dak naar buiten. In het huis verbleef een vijfkoppig gezin. Aanvankelijk was er gezegd dat er zich nog twee kinderen op de eerste verdieping bevonden, maar achteraf bleek alleen het meisje nog binnen te zijn. De brandweer kon haar naar buiten brengen, maar ze bezweek aan haar verwondingen.

Een zoon, die brandwonden in het gezicht en aan armen had opgelopen, zat bij de buren onder de douche. Hij werd eerst naar Heusden-Zolder overgebracht en vervolgens naar Leuven. Ook het derde kind, de vader en de moeder zijn naar het ziekenhuis overgebracht.

Het vuur was uitgebroken in een kamer onmiddellijk vlakbij een trap. Het meisje, dat om het leven kwam, zat in de kamer ernaast. De kinderen waren boven televisie aan het kijken.

Het getroffen huis is voorlopig onbewoonbaar. De bovenverdieping werd volledig vernield. De brandweer kon de twee aanpalende huizen vrijwaren.