Portugese politie niet te spreken over ouders van Maddie
De Portugese gerechtelijke politie heeft in de zaak Madeleine scherpe kritiek geuit op het gedrag van de ouders van het vermiste Britse meisje.
'Sinds de verdwijning van hun dochter volgen Gerry en Kate McCann de strategie om bijna dagelijks nieuwe feiten door de media te laten verspreiden', zei de voorzitter van de vakbond van Portugese gerechtelijke ambtenaren (ASFIC), Carlos Anjos.

'Ze streven daarmee het doel na het onderzoek te belemmeren en in een verkeerde richting te sturen', zei de vakbondsvertegenwoordiger in de krant Diario de Noticias.

De krant Jornal de Noticias berichtte maandag dat de speurders belangrijke uitsluitsels van de labresultaten uit Birmingham verwachten. Dat geldt dan vooral over haar dat achter een zetel werd gevonden in de vakantiewoning in Zuid-Portugal, waaruit Madeleine op 3 mei spoorloos is verdwenen.

De krant wees er onder aanhaling van de gerechtelijke politie op, dat de speurders de ouders niet enkel het verbergen van het lijk van hun dochter, maar ook het simuleren van een misdrijf ten laste leggen. Daarmee wordt de bewering van de McCanns bedoeld dat hun vierjarige dochter ontvoerd werd.

De Portugese speurders gaan er daarentegen vanuit dat Madeleine door een 'ongeluk' in de vakantiewoning om het leven kwam en de ouders het lijkje verstopt hebben. De McCanns worden door de Portugese justitie officieel als verdachten beschouwd.