Door het slechte weer zijn er maandag op de E313 in Lummen en Geel op twee uur tijd twee verkeersongevallen gebeurd. In Lummen gebeurde rond 13 uur een ongeval ter hoogte van het klaverblad in de richting van Luik. Bij de botsing tussen twee personenauto’s en twee vrachtwagens vielen een zwaargewonde en twee lichtgewonden.
Een auto kwam tijdens een inhaalmanoeuvre in aanrijding met een vrachtwagen, waarna nog een auto en een vrachtwagen bij het ongeval betrokken raakten. Een gezin in een van de personenwagens liep verwondingen op. De vader werd zwaargewond maar buiten levensgevaar naar het ziekenhuis in Leuven gebracht. De moeder en dochter werden met lichtere verwondingen naar het ziekenhuis in Heusden-Zolder overgebracht.

Door het ongeval ontstond er in de richting van Luik een file van een tiental kilometer vanaf Tessenderlo. Rond 14.30 uur was de E313 terug vrijgemaakt.

Een kwartier later ging een vrachtwagen in de richting van Antwerpen in de schaar aan de afrit Geel-West. Door het ongeval is de afrit versperd. In de richting van Hasselt staat er een kijkfile.