De Zwitserse bank UBS blijkt een van de grootste slachtoffers te zijn van de kredietcrisis in de Verenigde Staten. UBS kondigde aan dat het in het derde kwartaal voor vier miljard Zwitserse frank aan waardeverminderingen heeft geboekt. Daardoor zal het een verlies moeten incasseren tussen de 600 en de 800 miljoen Zwitserse frank voor belastingen.
UBS, een van Europa's grootste banken, kondigde naar aanleiding van de slechte resultaten een herstructurering aan van haar investeringsbank. Het management wordt herschikt en er zouden 1.500 banen sneuvelen. Bij UBS werken nu wereldwijd nog 71.000 mensen.

Het aangekondigde verlies van de bank is het eerste kwartaalverlies in negen jaar. Tijdens het vorige kwartaal liet de bank nog een winst optekenen van 5,6 miljard Zwitserse frank.

De bank verwacht intussen een winst van 10 miljard frank over de eerste negen maanden van 2007. UBS zegt dat ze het jaar zal afsluiten met goede zwarte cijfers.

De kredietcrisis treft intussen ook Crédit Suisse, een concurrent van UBS. Crédit Suisse liet wel al weten in het derde kwartaal wel nog winst te zullen boeken.