0110 verdeelt opbrengst over 28 Belgische projecten
De organisatoren van de 0110-concerten hebben precies één jaar na de concerten voor verdraagzaamheid de projecten bekend gemaakt die hun deel van de 175.000 euro totale opbrengst krijgen.
Het gaat om vijftien projecten uit Vlaanderen, elf uit Wallonië en twee uit Brussel. Aan Vlaamse kant krijgen de projecten bedragen tussen de 2.950 en 10.000 euro.

De grootste bedragen (10.000 euro) gaan naar het Antwerpse 'Encontros e desencontros', dat straattheater organiseert met migranten, en naar het Limburgse 'Rollend Gezindsfonds', dat vluchtelingen helpt met het inrichten van een gezinsbudget. Ook het Oost-Vlaamse 'Geslaagd...proficiat!' krijgt dat bedrag, evenals het West-Vlaamse Buurthuis Karibu.

Brussel

Andere projecten, gaande van sociale restaurants en wijkprojecten tot cursussen Nederlands, een atelier voor mensen zonder papieren en een muziekgroep die met vluchtelingen werkt, krijgen minstens 2.950 euro toegestopt.

Opvallend is dat in Vlaanderen geen project uit Vlaams-Brabant werd geselecteerd. In Brussel krijgen twee projecten, SOS Migrants en SOS Animateurs, respectievelijk 6.500 en 5.830 euro.

100.000 liefhebbers

De 0110-concerten brachten op 1 oktober 2006 ongeveer 100.000 muziekliefhebbers naar Antwerpen, Brussel, Charleroi en Gent. De financiële steun kwam er onrechtstreeks door de vrijwillige inzet van alle artiesten, leveranciers, privésponsors en organisatoren. Het grote publiek deed rechtstreeks een duit in het zakje via een sms-actie, een Humo-cd en de drank- en pinverkoop.

Voor het verdelen van de opbrengst deden de organisatoren beroep op de ervaring van de Koning Boudewijnstichting, die de selectie toevertrouwde aan een onafhankelijke jury, waar ook muzikant Tom Barman deel vanuit maakte.

Barman keek er op toe dat alle projecten binnen de lijn lagen van zijn 0110-project: voor verdraagzaamheid, tegen extremisme, tegen zinloos geweld en tegen racisme.