JAMMU - De derde fase van de verkiezingen in de Indiase deelstaat Jammu en Kasjmir is opnieuw gepaard gegaan met geweld. Vijftien mensen kwamen om het leven bij diverse bomaanslagen en vuurgevechten. De opkomst bedroeg 41 procent. Veel kiezers zeggen dat ze door Indiase troepen gedwongen zijn te gaan stemmen.
In vier districten werd vandaag gestemd. Overal vonden incidenten plaats. In totaal waren het er 23, meldde de voorzitter van de kiescommissie in Srinagar, de zomerhoofdstad van Indiaas Kasjmir.

In de buurt van de grens met Pakistan viel een groep mannen met geweren en granaten een bus aan. Negen passagiers kwamen daarbij om het leven. Zo'n 55 kilometer ten zuiden van Srinagar kwamen zes paramilitairen om het leven bij een aanslag op hun voertuig.

Jammu en Kasjmir is de enige Indiase deelstaat waar een meerderheid van de bevolking moslim is. Al twaalf jaar vechten opstandelingen voor onafhankelijkheid of aansluiting bij Pakistan. Daarbij zijn zeker 60.000 mensen om het leven gekomen. De verkiezingen vinden in vier fasen plaats. De eerste was op 16 september, de laatste is volgende week dinsdag. Veel moslims boycotten de verkiezingen.