JERUZALEM - In Jeruzalem is vanmorgen een autobom ontploft. Bij de explosie is één gewonde gevallen. Twee voorbijgangers verkeren in shock. De radicaal-islamitische organisatie Jihad heeft de bomaanslag intussen opgeëist.
De bomauto stond op een parkeerplaats in het stadsdeel Talpiot in het zuid-oosten. Verschillenden andere wagens vatten vuur.

De radicaal-islamitische organisatie Jihad heeft de bomaanslag opgeëist. Dat meldt de Arabische televisiezender Al Dschasira. De autobom was met kogels gevuld en ontplofte op een parkeerplaats in het stadsdeel Talpiot in het zuid-oosten van Jeruzalem.

Het is de eerste bomaanslag in Jeruzalem sinds de Palestijnse president Yasser Arafat zowat twee weken geleden een wapenstilstand heeft afgekondigd.

'Staakt-het-vuren werkt niet'

Het staakt-het-vuren met de Palestijnen wordt niet gerespecteerd en werkt niet. Dat zegt de adviseur van de Israëlische premier Ariel Sharon, Avi Pazner, vanmorgen in een reactie. "Het is duidelijk dat de Palestijnse Autoriteit te weinig doet, of zelfs niets om het geweld te stoppen. We zien helemaal geen bestand, alleen maar een voortzetting van geweld", aldus Pazner.