Dochter running mate McCain zwanger
Sarah Palin met haar man en zwangere dochter Bristol. Foto: afp
De zeventienjarige en ongehuwde dochter van Sarah Palin, running mate van Republikeins presidentskandidaat John McCain, is zwanger. Dat heeft de leiding van het campagneteam van McCain bekendgemaakt.
Ze wil haar zwangerschap tot een goed einde brengen en de vader huwen, meldt de leiding van het campagneteam nog.

'We zijn fier op de beslissing van Bristol om haar baby te hebben en nog meer fier om grootouders te worden', beklemtonen de 44-jarige Palin, moeder van vijf kinderen, en haar man Todd in een gemeenschappelijke mededeling. Zij bevestigen daarmee berichten in de Amerikaanse pers over zwangerschap van hun dochter.

'Bristol en de jongeman die zij zal huwen zullen zeer snel de moeilijkheden ondervinden van het grootbrengen van een kind. Daarom hebben zij ook de liefde en de steun van het hele gezin', aldus het echtpaar Palin dat de media voort oproept hun privéleven te eerbiedigen.

Tegenover CNN zei een medewerker van McCain dat de senator wist van de zwangerschap toen hij besliste de gouverneur van Alaska uit te kiezen als kandidaat-vicepresident. 'Senator McCain wist dit en voelde op geen enkele manier aan dat dit haar (Sarah Palin) zou uitsluiten om vicepresident te zijn', aldus de bron van de nieuwszender.

CNN vernam tevens dat het meisje nog studeert en vijf maanden zwanger is.