Zulte Waregem in slotminuten langszij
Foto: belga
Ondanks de vroege uitsluiting van zijn centrale verdediger Gueye leek Lokeren af te stevenen op een overwinning. Maar in de slotminuten trapte Meert Zulte Waregem alsnog langszij.

Lokeren en Zulte Waregem hielden elkaar in evenwicht na een zeer aangename wedstrijd om volgen. Bij de thuisploeg werd centrale verdediger Gueye al vroeg uitgesloten. Het team van Jankovic moest de wedstrijd zeventig minuten lang met tien man volmaken. Het leek de vroege voorsprong via Smajic te kunnen vasthouden tot bezoeker Meert in de slotminuten toesloeg.

Bij Lokeren raakte de Israëliër Ziv dan toch niet wedstrijdfit. Zijn plaats op de linksachter werd ingenomen door El Mouataz. Bij Zulte Waregem startte Nfor op de bank. Makiese startte als centrumspits. Lokeren nam een snelle start. De bezoekende defensie had zijn handen vol met de aanvalsgolven van Lokeren. Een loeier van Tiko werd afgeblokt na een afleggertje van De Pauw.

Aan de overzijde besloot Hyland in het zijnet op aangeven van een bedrijvige Roelandts. Op de achtste minuut kende de thuisploeg succes.

Sokota devieerde met hoofd tot bij de Pauw. De youngster zag zijn vluchtschot gekeerd door een uitstekende reflex van Bossut. De bal belandde op de paal. Smajic was goed gevolgd en tikte het leder in de rebound tegen de netten. De West-Vlamingen gingen onmiddellijk in de achtervolging.

Roelandts liftte de bal een meter over de lat. Halverwege de eerste helft werd Lokeren tot tien herleid. Nieuwkomer Gueye kreeg rood na een smerige tackle op Meert. De Senegalees tackelde met de twee voeten vooruit.

Scheidsrechter Delferière aarzelde geen moment. Ondanks de numerieke minderheid was Lokeren dicht bij de 2-0. De vrijstaande Sokota kopte een gemeten voorzet van uitblinker Smajic naast. Het sierde coach Jankovic dat hij geen aanvaller voor een verdediger opofferde na de uitsluiting van Gueye. Op het halfuur mikte draaischijf Berrier naar de korte hoek. Copa maakte het schot onschadelijk met een tijgersprong. Zulte Waregem kreeg veel ruimte op de flanken. Het sprong er echter onzorgvuldig mee om. Vooral Buysse was slecht in de passing. Net voor de rust kwam Makiese centimeters te kort om een voorzet van Berrier binnen te glijden.

Na de pauze ging het team van Francky Dury op zoek naar de gelijkmaker. Aanvaller Nfor werd ingebracht om voorin een opening te vinden. De kansen kwamen er voor de bezoekers met Makiese in de hoofdrol. De Fransman besloot na een lange ren op de goed uitgekomen Copa. Makiese werd nog eens alleen voor doelman Copa gepiloteerd. De Lokerse doelman bewees waarom hij vorig seizoen werd uitgeroepen tot beste keeper. De bezoekers verhoogden de druk. Lokeren kwam nog nauwelijks uit de omknelling. Enkel Carevic kon nog eens dreigen. De Kroaat besloot over. Zeven minuten voor tijd moest de Lokerse defensie zich dan toch gewonnen geven. Meert poeierde een afvallende bal met de punt van de schoen tegen de touwen.