In tegenstelling tot wat Luk Van Biesen, Open VLD-Kamerlid en schepen in Kraainem, woensdag zei, geven Wezembeek-Oppem en Kraainem dan toch nog geen groen licht voor het organiseren van de Gordel. Dat werd uit goede bron vernomen.
De mededeling van Van Biesen wordt in Franstalige hoek door niemand bevestigd.

De burgmeesters van de twee faciliteitengemeenten hebben Bloso-administrateur-generaal Carla Galle integendeel een brief gestuurd waarin ze een paar garanties op papier eisen alvorens hun toestemming te geven voor de organisatie.

Zo verwachten ze dat de deelnemers aan de Gordel op geen enkele manier de lokale bevolking zullen uitdagen en dat de mensen die langs het parcours wonen zich ten allen tijde vrij kunnen bewegen.

Het gemeentebestuur van Linkebeek, de derde faciliteitengemeente die ermee gedreigd heeft geen toestemming voor de Gordel te geven, heeft twee weken geleden al zo'n brief naar het Bloso verstuurd.

Burgemeester Damien Thiéry schrijft er dat zijn gemeente door de organisatie van de Gordel niet met gemeenten als Zaventem, Vilvoorde en Overijse wil geassocieerd worden, waar de lokale autoriteiten 'in een recent verleden initiatieven hebben genomen die de fundamentele vrijheden en rechten schenden die verzekerd worden door internationale verdragen en de Belgische grondwet'.

Ook Linkebeek vraagt dat de organisatoren van de Gordel in ruil voor een officiële toestemming geen uitdagende slogans toestaan en het sportieve karakter van de manifestatie beklemtonen.