De Saleen S7-R met onder andere de Belg Vincent Vosse achter het stuur start zaterdag van uit pole positie in de 24u van Francorchamps.
Vosse/Franchi/Lamy/Zacchia (Saleen S7-R) waren al snel tijdens de vrije trainingen maar moesten daarna anderen laten voorgaan. Vrijdagmiddag, 7 minuten voor het einde van de kwalificaties, nam Pedro Lamy het stuur en zette zowaar de wagen op de pole. Zijn tijd werd niet meer verbeterd door de concurrentie. In de slotminuten dook Lamy onder de 2:14, een absoluut record voor een GT wagen op Francorchamps.

"Gisteren was ik heel tevreden over de wagen, maar werd ik gehinderd door het verkeer en de rode vlag", glimlachte de Portugees achteraf. "Vandaag waren er heel wat minder wagens op de baan en kon ik mijn plannetje ten uitvoer brengen." Van een verrassing gesproken. De winnaars van vorig jaar, het kwartet Hezemans/Fassler/Deletraz/Gollin (Corvette C6.R) start naast de Saleen op de eerste rij.

Pech

De Belgische teams werden niet van pech gespaard. Zo crashte de Fransman Bouchut zwaar op donderdagavond. De wagen werd herleid tot schroot. Toch kan de Corvette van teameigenaar Selleslagh morgen starten. "Ik kan moeilijk onder woorden brengen wat de jongens de afgelopen uren bereikt hebben. Dit is gewoonweg ongelofelijk."

Het PK Carsport team van Kumpen/Longin/Bouvy/Mollekens (Saleen S7-R) start pas van op de 11e plaats, eerder een ontgoocheling. "Ik ben even gehinderd geweest door een GT 3 wagen maar dat is het dan ook", aldus Bert Longin. "We moeten realist zijn en ons erbij neerleggen dat de wagen in de kwalificaties niet snel genoeg is om de concurrentie te volgen."