Het Mechelse milieubedrijf Indaver verwerft een meerderheid van SAV, een Duits bedrijf gespecialiseerd in de verwerking en het beheer van gevaarlijk afval. Financiële details van de deal zijn niet bekend. SAV haalt een omzet van 150 miljoen euro.
Indaver koopt SAV samen met het Nederlandse fonds NIBC European Infrastructure Fund over van Arcadia en E.ON Kraftwerke. Indaver krijgt een belang van 51 procent, NIBC de overige 49 procent.

SAV overkoepelt in feite twee bedrijven: HIM in Biebesheim en AVG Abfall-Verwerungs-Gesellschaft in Hamburg. De groep heeft zes vestigingen in Duitsland, telt 500 werknemers en tekende vorig jaar voor een omzet van 150 miljoen euro.

Na de overname zal SAV een aparte juridische entiteit blijven, zo wordt benadrukt in een persbericht. 'Maar de combinatie met Indaver zal wel één van de leidinggevende bedrijven in Europa vormen, actief in het integrale beheer en de verwerking van industrieel en gevaarlijk afval', klinkt het.

Indaver was vorig jaar goed voor een omzet van 225 miljoen euro en telt 820 werknemers, verspreid over afdelingen in zeven landen (België, Nederland, Italië, Portugal, Polen, Ierland en het VK). De groep werkte al samen met SAV maar heeft dankzij de overname nu voor het eerst ook eigen activiteiten in Duitsland.

Indaver is voor 60 procent in handen van de Nederlandse energiegroep Delta. Suez Environnement, de Vlaamse Milieuholding en enkele Antwerpse bedrijven bezitten een minderheidsbelang.