De Franse wielerploeg Crédit Agricole, die in de afgelopen Tour de France nog twee etappezeges behaalde, heeft nog altijd geen overnemer gevonden. Dat verklaarde manager Roger Legeay vrijdag. Hij zal blijven proberen om geïnteresseerden aan te trekken.
'De partners waarmee ik onderhandelde hebben uiteindelijk afgehaakt', zegt Legeay, die zijn renners per 1 augustus onderhandelingsvrijheid had beloofd. 'De renners die hun woord hadden gegeven dat ze zouden blijven, staat het vanaf nu vrij om bij een andere ploeg een contract te tekenen.'

De toppers van Crédit Agricole, zoals de Noor Thord Hushovd, waren volgens Legeay niet van plan om onmiddellijk te vertrekken. Legeay schat dat hij de ploeg in haar huidige bezetting nog een tweetal weken kan samenhouden voor eventuele overnemers.

Crédit Agricole boekte dit seizoen al 23 overwinningen. In de Tour De France 2008 was de ploeg twee keer succesvol: Thor Hushovd won in Saint-Brieuc en de Australiër Simon Gerrans reed in het Italiaanse Prato Nevoso als eerste over de streep.

De ploeg heeft verder vier geselecteerden voor de Olympische spelen in haar rangen: De Fransmannen Rémi Pauriol en Pierre Rolland en William Bonnet en de Australiër Mark Renshaw.