Tenzij de situatie aan de Brusselse Begijnhofkerk drastisch verandert, zou er de komende uren geen politietussenkomst te verwachten zijn. Dat heeft Belga vernomen bij het kabinet van de Brusselse burgemeester Thielemans.
Voor het stadsbestuur is er geen dringende reden om de stellingen aan de Begijnhofkerk, waar nog steeds een zestal asielzoekers in de stelling zitten, te laten ontruimen.

Vrijdagochtend was er sprake van een vergadering tussen het stadsbestuur en de politie om te beslissen wat er met de zes bezetters zou gebeuren, maar die vergadering vindt niet plaats, zo meldt Nicolas Dassonville, woordvoerder van burgemeester Freddy Thielemans.

'De politie houdt de zaak ter plaatse wel in de gaten en informeert ons regelmatig over de toestand, maar er is voor ons geen reden om dringend een beslissing te nemen.'

De werken op de werf herbeginnen niet onmiddellijk en er is volgens de politie geen gevaar voor de openbare orde of de veiligheid, aldus nog de woordvoerder.

'We gaan dus geen druk uitoefenen op die bezetters of ons opwinden, we wachten even af. Een politie-interventie is de eerstkomende uren dan ook niet aan de orde.'