"Los", de nieuwe speelfilm van Jan Verheyen gebaseerd op de bestseller van Tom Naegels, wordt in wereldpremière vertoond op het Wereldfilmfestival in Montréal (21 augustus-1 september). Ook Verheyens vorige film, "Vermist", haalde de selectie in de Canadese stad en wordt er als internationale première vertoond. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) vrijdag.
Verheyen omschrijft "Los", dat in België in première gaat op 17 september, als "een grappige film over serieuze dingen". Tom, een jonge, progressieve journalist, wil zich settelen met zijn vriendin, maar net dan kruist de beeldschone asielzoekster Nadia zijn pad. Ze haalt zijn emotionele leven volledig uit evenwicht.

Op de krant vindt hij ook al geen evenwicht, want daar botsen zijn idealen meer en meer met de realiteit. Als dan ook nog een nieuw leidersfiguur onder de allochtone jongeren opstaat, slaat zijn wereld helemaal op hol.

De cast wordt aangevoerd door Pepijn Caudron als Tom. Verder zijn onder meer Koen De Graeve, Sofie Van Moll, Jaak Van Assche, Karin Tanghe, Youssef El Mousaoui en Sana Mouziane te zien. Het scenario is van Bram Renders. Producenten zijn Peter Bouckaert en Erwin Provoost van Eyeworks.

"Vermist" kwam in het najaar van 2007 uit en werd na "Ben X" de meest bezochte Vlaamse film van dat jaar.