Vertraging op spoorlijn Brussel-Leuven voorbij
Foto: vtm
De vertragingen op de spoorlijn Leuven-Brussel zijn vrijdag sinds 08.30 uur van de baan. De vier sporen zijn weer vrij en het treinverkeer verloopt weer normaal. Gisteravond was het spoorverkeer in de buurt van Leuven in de knoop geraakt door technische problemen en bermbranden.
Dat meldt Frédéric Petit van Infrabel, de infrastructuurbeheerder van de Belgische spoorwegen. Door de problemen moest het verkeer omgeleid worden via de lijn naar Mechelen.

De bermbrand ontstond kort na 17.00 uur nabij het viaduct bij het uitrijden van het Leuvense station, in de buurt van de 1-Meilaan. De brandweer kwam ter plaatse om het vuur te bestrijden, maar niet zo ver daar vandaan stond een trein in panne. De inzittenden werden geëvacueerd, zegt Frédéric Petit, woordvoerder van Infrabel.Eerder op de avond, omstreeks 16.50 uur, was er in Diegem al een gelijkaardig probleem geweest. 'Ook daar viel een trein stil door een defect aan de bovenleiding', ging de Infrabel-woordvoerder verder. 'Die trein heeft daar een uur stilgestaan en is om 18.00 uur kunnen doorrijden. Al die tijd hebben de passagiers op de trein moeten wachten.'

Een derde probleem deed zich dan weer voor tussen Leuven en Tienen, ter hoogte van Vertrijk, en dat rond 17.15 uur. Ook daar was door een defect aan de bovenleiding een spoor versperd en zat een trein met zijn passagiers een uur geblokkeerd.