Helft meer verloren koffers in Zaventem
De voorbije vier jaar steeg het aantal meldingen van mensen die hun bagage kwijt zijn op de luchthaven van Zaventem, met de helft. In 2007 liepen liefst 76.264 meldingen van verloren bagage binnen, tegen nog maar 51.667 in 2004.
De jongste vier jaar stijgt het aantal klachten elk jaar opnieuw. Dat zei staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V) aan Kamerlid Michel Doomst (CD&V), schrijven Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg vrijdag.

De behandeling van de bagage gebeurt in Zaventem door twee bedrijven: Flightcare en Aviapartner. Flightcare, dat een derde van de klachten over bagage binnenkreeg in 2007, vindt 92 procent van die verloren bagage binnen de vijf dagen terug. Wat daarna nog niet gevonden is, moet door de verschillende luchtvaartmaatschappijen worden uitgezocht.

Het is niet geweten hoeveel daarvan ooit wordt teruggevonden, zegt Schouppe. Voor Aviapartner zijn daarover wel cijfers. Daaruit blijkt dat steeds meer bagage definitief verloren gaat: in 2004 was dat nog maar bij 1,7 procent van de meldingen het geval; in 2007 al bij 2,3 procent.