Bosko Balaban keert (zo goed als zeker) terug naar Dinamo Zagreb
De Kroaat Bosko Balaban verlaat Club Brugge. De spits keert terug naar zijn Kroatische ex-club Dinamo Zagreb.
De voorzitter van Dinamo maakte het nieuws bekend na de wedstrijd in de tweede voorronde van de Champions League tegen Domzale. Meer details dan dat oude bekende Bosko Balaban voor zijn club getekend had, wilde hij gisteren niet kwijt.

Eerder op de dag was het nieuws van de onderhandelingen al uitgelekt, maar sportmanager Luc Devroe van Club Brugge wenste daarop geen commentaar te geven. Woensdagavond gaf de voorzitter van Dinamo Zagreb aan dat de deal rond was.

Meerdere geïnteresseerden

Devroe plaatste een kanttekening bij de mededeling van Dinamo Zagreb.

"Er moet een akkoord zijn met de drie partijen en dat is er voorlopig nog niet," aldus sportmanager Devroe aan VRT. "Ik ben toch niet verantwoordelijk voor wat de Dinamo-voorzitter zegt? Clubs zijn al vaker op hun stappen moeten terugkeren. Kijk maar naar het geval-Sterchele."

"Op dit moment onderhandelen we nog met een aantal clubs", aldus Devroe.

Clausule

Balaban kon via een clausule voor twee miljoen euro vertrekken, al is het zo goed als zeker dat blauw-zwart hem voor minder heeft laten gaan. In Brugge vormden de nukken van de Kroaat al langer een doorn in het oog en bovendien was hij volgend jaar einde contract, waardoor een gratis vertrek dreigde.

Balaban deed al langer geheimzinnig over zijn toekomst en solliciteerde eerder op de Israëlische televisie naar Beitar Jeruzalem. Hij was ook nadrukkelijk in beeld bij het Oostenrijkse Red Bull Salzburg, de steenrijke club die vorig jaar al een oogje had laten vallen op de Kroaat.

Topschutter<>/b>

Dat Club al heel de tijd rekening hield met zijn vertrek zou ook verklaren waarom het zo hard doordrukte om de Belgische topschutter François Sterchele binnen te halen. In principe wordt er dan ook geen vervanger aangetrokken en moet de tandem Djokic-Sterchele het duo Balaban-Ishiaku doen vergeten.

Bij Dinamo Zagreb, dat dit seizoen de Champions League-poules hoopt te halen en gisterenavond een flinke stap in die richting zette met 1-2-winst in de heenmatch van de tweede voorronde bij het Sloveense NK Domzale, moet Super-Bosko de vervanger worden van Eduardo Da Silva. Die Kroaat met Braziliaanse roots vertrok voor zo'n twaalf miljoen euro naar Arsenal.

Dinamo, waar Balaban al twee seizoenen speelde, haalde eerder ook ex-speler Tomas Sokota terug om de aanval in te vullen. De eergevoelige Balaban, die alleen voor prijzen wil spelen, had dus oren naar een terugkeer. Bovendien beschikte Dinamo over een pak geld om hem ook een fiks salaris aan te bieden, eveneens iets waarvoor Balaban niet ongevoelig is.

Balaban kwam begin 2004 over van Aston Villa. In 116 wedstrijden voor Club scoorde hij 58 doelpunten, een goal per twee wedstrijden dus.