DETROIT - Een 28-jarige Amerikaanse vrouw is tot zeven maanden cel veroordeeld omdat zij zich had voorgedaan als haar overleden huisgenote, wier lijk zij bovendien drie weken lang in huis bewaarde zonder iemand van haar dood op de hoogte te brengen. Zij bekende schuld op twee aanklachten van diefstal, zowel van identiteit als van geld.
De vrouw, Christina Nicole Tracy, kende haar huisgenote, de 19-jarige Ashley Pierce, net drie dagen toen die in februari overleed aan een overdosis heroïne. In plaats van het sterfgeval bij de autoriteiten te melden, belde zij de volgende dag meteen Ashleys vader om hem namens zijn dochter om geld te vragen. In de daaropvolgende periode belde ze hem nog vier keer met hetzelfde verzoek, telkens zeggend dat zijn dochter het prima maakte.

Na een tip trof de politie in maart het lichaam in het appartement aan, verstopt onder een berg kleding. Tracy moet de vader van Pierce 1.800 dollar (1.317 euro) terugbetalen. Als ze vrijkomt moet ze zich bovendien iedere maand op drugsgebruik laten testen.