Pat McQuaid, de voorzitter van de Internationale Wielerunie (UCI), staat open voor dialoog en wil blijven direct samenwerken met de Tour de France, verklaarde hij woensdag op EuroNews. Afgelopen week nog vroeg Patrice Clerc, de directeur van Tour-organisator ASO, om het ontslag van de hoogste UCI-verantwoordelijken; hij beschuldigde hen van incompetentie in dopingdossiers.
"De organisatoren (van de Tour de France) hebben een moeilijke periode beleefd op emotioneel vlak. Ik denk dat ze binnen enkele weken, wanneer iedereen z'n kalmte heeft teruggevonden, zullen realiseren dat we voor het welzijn van de sport moeten samenwerken", aldus Pat McQuaid op EuroNews. "De Tour de France is de meest prestigieuze wedstrijd ter wereld. De renners, en dat is nog meer waar voor de ouderen onder hen, willen absoluut een goed resultaat neerzetten. Ze zijn dus bereid om risico's te nemen".

"Het wielrennen is een slagveld voor de strijd tegen doping", ging McQuaid verder. "Het is dus niet te verwonderen dat de Tour de France in de vuurlinie staat. Als ongeveer 1200 media de wedstrijd volgen, wordt alles enorm uitvergroot. Ik denk dat we binnen twee 0 drie jaar de sport volledig zullen schoongemaakt hebben. Ik geloof dat echt".