De onderhandelaars op Hertoginnedal hebben vanmiddag de eerste lezing van het hoofdstuk over een betere levenskwaliteit afgewerkt. Morgenmiddag is de ontwerpnota over de communautaire hervormingen die met een gewone meerderheid kunnen worden uitgevoerd, aan de beurt.
Volgens de woordvoerster van formateur Leterme kregen de onderhandelaars in de namiddag ook het verslag te horen van de werkgroep 'integere, efficiënte, betrouwbare en klantvriendelijke overheid'.

Morgenochtend start de centrale onderhandelingsgroep met de bespreking van dat verslag. Nadien wordt de eerste lezing van de hoofdstukken 5 en 7, respectievelijk over duurzame ontwikkeling en justitie, aangevat.

Communautaire hervormingen

In de loop van de namiddag wordt het debat begonnen over de ontwerpnota die de formateur opstelde over de communautaire hervormingen die met een gewone meerderheid kunnen worden uitgevoerd. Leterme pleegde daarover eerder apart overleg met de Franstalige en Vlaamse delegaties.

Donderdagavond trekt de formateur dan naar de koning om voor de tweede keer verslag uit te brengen over de formatiegesprekken.