GROESBEEK - Een 16-jarige jongen uit het Nederlandse Groesbeek is dinsdagavond met een kettingzaag achtervolgd door twee plaatsgenoten. Eerder reden de mannen de jongen al aan en probeerde een van de twee hem te slaan met een hamer. De mannen van 31 en 36 jaar zijn opgepakt.
De jongen stond met een groep van zo’n twintig jongens op straat, toen de mannen plotseling met hoge snelheid op hen af reden. De jongens renden weg, maar de mannen reden gericht achter de 16-jarige aan en schampten hem langs zijn schouder. Daarop riep de jongen de bestuurder na.

De mannen stapten vervolgens uit en renden met een hamer op de jongen af. De jongens wisten zich te verstoppen, maar even later kwamen de mannen terug. De bestuurder stapte uit met de hamer nog in zijn hand. De passagier had een draaiende kettingzaag bij zich. De mannen probeerden de jongen in te sluiten, maar gaven het na diverse pogingen op. De politie heeft hen later op de avond aangehouden op verdenking van bedreiging. De jongen heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag en zware mishandeling.