De Duitse televisiezender ARD zal de wielerronde van Duitsland (10-18 augustus) dan toch uitzenden. Dat raakte woensdag bekend. De openbare zender werd overtuigd door het antidopingprogramma dat de organisatoren voorstelden.
"De maatregelen die de organisatie genomen heeft, zijn veel efficiënter dan die uit de Tour de France", verklaarde de zender. "Deze maatregelen zijn broodnodig om het wielrennen op lange termijn de strijd tegen doping te laten winnen", verklaarde ARD-voorzitter Fritz Raff.

De organisatoren van de Ronde van Duitsland zullen het aantal dopingcontroles (bloed -en urinecontroles) opdrijven. Ook zullen alle zegepremies en andere beloningen pas uitbetaald worden van zodra de organisatie in het bezit is van de resultaten van alle dopingcontroles. Er zal ook gewerkt worden met een systeem van begeleiders die de renners volgen van zodra ze over de streep komen tot aan de controles.

In de Tour de France toonde een reportage van de zender aan dat de renners die aangewezen werden om een dopingcontrole te ondergaan zich in hun Tourbus konden terugtrekken vooraleer ze zich lieten testen.

Op 18 juli beslisten de televisiezenders ARD en ZDF om de berichtgeving over de Tour de France stop te zetten. Die beslissing kwam er na het nieuws over de positieve dopingcontrole van de Duitser Patrik Sinkewitz (ex-T-Mobile).