Brussels Airlines breidt aanbod naar Groot-Brittannië uit
De Belgische luchtvaartmaatschappij Brussel Airlines gaat haar aanbod naar Groot-Brittannië uitbreiden vanaf deze herfst. Concreet gebeurt dat door een samenwerkingsakkoord (code share) met Flybe.
De verbinding Brussel-Manchester wordt uitgebreid en er komt een nieuwe bestemming bij: Southampton, in het zuiden van Groot-Brittannië.

De twee maatschappijen gaan vanaf 2 september samenwerken op de routes Brussel-Manchester (zes dagelijkse vluchten), Brussel-Birmingham (zes dagelijkse vluchten), Brussel-Newcastle (twee dagelijkse vluchten) en Brussel-Bristol (twee dagelijkse vluchten). Vanaf 28 oktober komt daar de verbinding Brussel-Southampton bij, die twee keer per dag wordt aangevlogen.

Door de samenwerking worden de zetels van Brussels Airlines op bovenstaande bestemmingen ook gevuld met passagiers van Flybe. 'Dat is een luchtvaartmaatschappij die regionaal sterk staat in de UK. Ze heeft ook een sterke naam in de bedrijfswereld', aldus Geert Sciot, de woordvoerder van Brussels Airlines.

Financiële details over de samenwerking worden niet bekendgemaakt. Op Londen blijft British Airways de code share-partner van Brussels Airlines. ./.