Donderdag starten Freddy Loix en Bernd Casier in de autorally van Madeira, die meetelt voor het Europees en het IRC-kampioenschap (Intercontinental Rally Challenge).
Freddy Loix komt voor de eerste keer aan de start in de Fiat Punto Super 2000. Hij kon de wagen testen in de Italiaanse provincie Imperia, en kon daar een goede vergelijking maken met de VW Polo Super 2000, waar hij op Belgisch grondgebied over beschikt. 'De Fiat is meer ontwikkeld dan de VW, je voelt dat het een echte fabriekswagen is. De 120 testkilometers hebben bevestigd dat ik met de Polo goed gewerkt heb', aldus Loix.

Voor Loix wordt alles nieuw in Madeira: 'Ik ontdek de rally, de auto en het team. Het is voor mij immers de eerste keer dat ik met Eddy Chevaillier samenwerk. Op het podium eindigen zou voor mij een geweldige opener zijn', verklaarde Loix.

Bernd Casier komt met Frédéric Miclotte aan de start in de Peugeot 207 Super 2000, raceklaar gemaakt door het Kronos Racing team, dat de rally goed kent dankzij de recente deelnames van Bruno Thiry. Casier heeft geen uitgesproken doelstellingen.

Sterk deelnemersveld

In Madeira komt een sterk deelnemersveld aan de start. Voornaamste deelnemers zijn de Italianen Giandomenico Basso, Andrea Navarra (Fiat Punto Super 2000) en Renato Travaglia (Mitsubishi Evo 9 Groupe N), de Portugezen Victor Sa, Jose Pedro Fontes (Fiat Punto Super 2000) en Bruno Magalhaes (Peugeot Super 2000), de Spanjaard Enrique Garcia Ojeda (Peugeot 207 Super 2000), en de Fransen Nicolas Vouilloz (Peugeot 207 Super 2000) en Simon Jean-Joseph (Citroën C2 Super 1600).

De eerste etappe (donderdag en vrijdag) bestaat uit tien klassementsproeven, waarvan 173 km tegen de tijd. De tweede etappe telt 9 proeven, waarvan 112 km tegen de tijd. De rally eindigt zaterdagmiddag.