Geen abnormale regenval in juli
Festivalgangers op Werchter genoten zowel van de zon als de regen
De maand juli heeft zich wat de meeste weerparameters betreft - inclusief regenval - klimatologisch gekenmerkt door normale waarden, zo blijkt uit het maandelijks overzicht van het KMI voor Ukkel. De gemiddelde windsnelheid en luchtdruk sprongen wel uit de band.
In vergelijking met vorig jaar lijken we een rampzalige julimaand achter de rug te hebben. Toch was de eerste vakantiemaand niet zo uitzonderlijk.

De zon scheen 178 uur 15 minuten. De gemiddelde temperatuur bedroeg 17,2 graden, bij een gemiddelde maximumtemperatuur van 21,7 en gemiddelde minimumtemperatuur van 13,3 graden.

Tijdens 18 neerslagdagen viel er 96,7 mm neerslag wat, ondanks speculaties over abnormaliteit, toch een normale waarde is.

Met 1012,8 hPa was de luchtdruk 'zeer abnormaal laag'. Met de term verwijst het KMI naar een verschijnsel dat een keer wordt bereikt of overtroffen in 10 jaar. De normale waarde voor juli bedraagt 1015,9 hPa, het laagterecord van 1010,8 hPa dateert uit 1888.

De gemiddelde windsnelheid was met 3,4 meter per seconde 'abnormaal' hoog. Met 'abnormaal' duidt het weerinstituut op een verschijnsel dat zich een keer voordoet of wordt overtroffen in 6 jaar. De normale waarde voor juli is 3,1 hPa.