Cox (Barloworld) sterft na complicaties
De Zuid-Afrikaanse wielrenner Ryan Cox is vannacht overleden in een ziekenhuis in Johannesburg. De renner van Barloworld stierf na complicaties bij een spoedoperatie aan een slagader. De 28-jarige Cox was bezig aan zijn achtste profjaar.
Ryan Cox werd drie weken geleden geopereerd aan spataderen in zijn been. Tijdens zijn herstel in Zuid-Afrika moest hij maandag in allerijl naar het ziekenhuis worden gebracht.

Cox was dit seizoen ploeggenoot van zijn landgenoot Robert Hunter en de Colombiaan Mauricio Soler, die allebei een rit wonnen in de Tour de France dit jaar. De ploegleiding van Barloworld heeft het nieuws van de dood van Cox nog niet officieel bevestigd op de website, maar teammanager Claudio Corti liet in verschillende Zuid-Afrikaanse kranten weten dat hij geschokt is. Corti omschreef Cox als een 'ambassadeur voor het Zuid-Afrikaanse wielrennen'. De website van de overleden renner is vandaag zwart gekleurd.

In 2004 en 2005 werd Cox nationaal kampioen op de weg in Zuid Afrika. In 2004 won hij in China de Ronde van Qinghai Lake. Een jaar later schreef hij de Ronde van Langkawi op zijn naam.