De man die maandagnacht aan café Clovis op de Leuvensesteenweg in Brussel een man neerschoot, is dinsdag opgepakt. Dat gebeurde in de discotheek in Diest die de schutter uitbaat.
Het gaat om de 39-jarige Kurutepe R. Een motief voor de schietpartij is nog niet bekend, zo deelt het Brusselse parket mee. R. wordt woensdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

De schietpartij vond plaats aan café Clovis op de Leuvensesteenweg. Kurutepe R. kreeg het om nog onduidelijke redenen aan de stok met een andere klant en kieperde een glas over die man leeg. Het kwam tot een handgemeen en de natte klant vertrok. Nadien kreeg R. opnieuw ruzie, ditmaal met een andere klant. De serveerster zette beiden daarop aan de deur en haalde de cafébaas erbij.

Terwijl die op straat met Kurutepe R. stond te discussiëren, kwam de man met wie R. eerst ruzie had gehad, aangereden met zijn wagen. Toen die uitstapte, haalde R. een pistool boven en vuurde vier of vijf schoten af. Vervolgens ging hij op de vlucht.

Het slachtoffer werd één maal geraakt in de schouder maar was in staat om zelf naar het ziekenhuis te gaan. Na verzorging mocht hij naar huis. Dinsdag voerde de Brusselse politie op bevel van onderzoeksrechter Verstreken twee huiszoekingen uit. De eerste gebeurde in Schaarbeek, in de woning van de verdachte. Daar troffen de agenten het vuurwapen aan waarmee de feiten gepleegd waren maar de schutter zelf was er niet.

Omdat bekend was dat R. een discotheek uitbaat in Diest, de Empire Ballroom aan de Leuvensesteenweg, vielen de agenten ook daar binnen. Op dat moment waren er drie personen aanwezig, onder wie Kurutepe R. De man werd opgepakt en verhoord. Hij bekende de feiten en zal woensdag voor de onderzoeksrechter moeten verschijnen. Die zal beslissen over zijn aanhouding.