Evacuatie rollercoaster loopt op het nippertje goed af
Het mag een wonder heten dat er geen slachtoffers zijn gevallen.
Gisteren zijn twee mensen wellicht aan de dood ontsnapt tijdens een evacuatie van een achtbaan in de Efteling, Nederland.
Een treintje van de rollercoaster Python bleef op 23 meter hoogte steken. Het personeel van de Efteling besliste daarom de inzittenden te evacueren. De Python komt echter midden de evacuatie weer in beweging. Een medewerker kon nog maar net op tijd door zijn collega's van het treintje getrokken worden. Bij de passagiers die geëvacueerd werden, was de veiligheidsbeugel open. Degenen die verder reden, zaten gelukkig nog vast.

De medewerker hield enkele schrammen, blauwe plekken en een lichte hersenschudding aan het moment over. Het mag een wonder heten dat er geen slachtoffers zijn gevallen. Even verderop maakte het treintje twee loops.

De Efteling spreekt van een technische storing waardoor de karretjes bovenaan de helling kwamen stil te staan. De directie van het park laat weten dat de procedures voor ontruiming verder zijn aangescherpt en opnieuw zijn doorgenomen met de medewerkers. Samen met een onafhankelijke keuringsinstantie is het park een onderzoek begonnen.

Het plotse vertrek van het treintje heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat er achteraan begonnen is met de evacuatie; het zwaartepunt verplaatste zich naar voor. Een amateurfilmpje op YouTube vatte het hele relaas samen, maar dat filmpje is ondertussen verwijderd. Het filmpje is nog wel te bekijken via de site blikopnieuws.nl.