BOSTON - De Amerikaan Kevin Garnett, één van de beste spelers in de Amerikaanse NBA-basketbalcompetitie, ruilt de Minnesota Timberwolves voor de Boston Celtics. Dat maakten de Celtics bekend. In ruil voor zin transfer krijgt zijn vorige werkgever maar liefst vijf spelers en twee extra keuzes bij de draft, waar de talenten gekozen worden.
In ruil voor de 31-jarige Garnett, die in 2004 verkozen werd tot MVP in de NBA, krijgt Minnesota jonge talenten Al Jefferson, Ryan Gomes en Gerald Green, center Theo Ratliff en guard Sebastian Telfair.

Nog nooit in de geschiedenis van de NBA waren zeven spelers betrokken bij een transfer. Toen Scottie Pippen in 1999 Chicago voor Houston ruilde, werden zes andere spelers in de deal betrokken.

'Kevin Garnett is een bijzonder goede speler in onze competitie, met een grote competitiegeest, die zowel offensief als defensief een meerwaarde is voor ons team', verklaarde Boston op zijn website.

Met Garnett in het team verwacht Boston opnieuw mee te strijden voor de titel in de Eastern Conference. Garnett maakte op 12 seizoenen tijd gemiddeld 20,5 punten, pakte 11,4 rebounds en deelde 4,5 assists uit. Vorig seizoen was hij goed voor een gemiddelde van 22,4 punten, 12,8 rebounds en 4,1 assists.