Een beklaagde heeft woensdag een getuige doodgestoken in een rechtszaal in het Duitse Dresden. Dat werd vernomen bij het openbaar ministerie van Dresden.
De man verscheen woensdag voor de rechter, nadat hij in beroep ging tegen een eerdere veroordeling wegens beledigingen. In de rechtszaal stak hij een getuige neer, een 32-jarige vrouw, die later overleed aan haar verwondingen. Het is onduidelijk hoe de dader en het slachtoffer zich tot elkaar verhielden. Volgens de hulpdiensten verwondde de dader ook twee anderen.

De man kon ter plaaste overmeesterd worden, zei de woordvoerder van het openbaar ministerie, Christian Avenarius. Daarbij zou wel een schot zijn gevallen.

Volgens Bettina Garmann, woordvoerster van de rechtbank, had de man in augustus 2008 een vrouw beledigd op een speelplaats in Dresden. De man, een 28-jarige werkloze arbeider, geboren in Rusland, werd eind 2008 veroordeeld door een rechtbank van eerste aanleg in Dresden. Hij moest een geldboete betalen. Woensdag werd zijn zaak in beroep behandeld.

In april schoot een zestiger nog zijn schoonzus dood in een rechtszaal in Landshut (Beieren), in de marge van een burgerlijk proces over een erfeniskwestie. Hij verwondde nog twee anderen, alvorens zelfmoord te plegen. Het drama wakkerde toen het debat aan over een betere controle op vuurwapens in de rechtbanken, of ten minste voor bijkomende veiligheidsmaatregelen.