Lijst Dedecker wil met Vlaams Belang besturen
Boudewijn Bouckaert. ip
Foto: © ivan put
Boudewijn Bouckaert, de partij-ideoloog van Lijst Dedecker, verwacht dat de partij bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 in een aantal gemeenten sterk genoeg moet zijn om in een coalitie te stappen. 'Zo zouden we meteen het cordon sanitaire naar de geschiedenisboeken kunnen verwijzen', zegt Bouckaert in een gesprek met Knack.
'Als het Vlaams Belang en Lijst Dedecker samen 30 of 40 procent van de stemmen behalen en we reiken een klassieke partij de hand, zal de verleiding wel erg groot worden om met ons mee te doen', luidt het.

Lijst Dedecker hoopt volgens Knack dat mensen 'met een grote maatschappelijke uitstraling' bereid zullen zijn om op de lijsten voor de Vlaamse verkiezingen te staan.

Annemans naar LDD?

'Het gonst ook van de geruchten dat LDD de overstap voorbereidt van een Vlaams Belanger met naam, die inhoudelijk goed in de partij zou passen', stelt Knack, dat eraan toevoegt dat de naam van Gerolf Annemans opvallend vaak opduikt.

Volgens Bouckaert moest Lijst Dedecker bij de federale verkiezingen mensen van wie nooit was verwacht dat ze verkozen zouden raken, plots naar Kamer en Senaat sturen. 'Bij de volgende verkiezingen zullen we moeten bekijken wie van hen mag blijven en wie naar huis moet', luidt het.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in