De Chileense tennisser Nicolas Massu mag zijn olympische titel verdedigen. Ook bronzen medaillewinnares Alicia Molik mag aantreden op de komende Spelen.
Massu won vier jaar geleden in Athene goud, maar is ondertussen op de wereldranglijst weggezakt naar de 131e plaats. De Chileen kreeg dinsdag evenwel een wildcard van de internationale tennisfederatie (ITF). Ook Molik (WTA 118) kreeg een uitnodiging van de ITF.

In totaal kregen 12 tennissers een wildcard. Bij de mannen gaat het naast Massu om de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson, de Zweed Jonas Bjorkman, de Japanner Kei Nishikori, de Wit-Rus Max Mirnyi en de Chinees Peng Sun. Bij de vrouwen krijgt Molik het gezelschap van de Spaanse Nuria Llagostera-Vives, de Oekraïnse Maria Kryttseva, de Chinese Yung-Jan Chan, de Japanse Ayumi Morita en de Tunesische Selima Sfar.

"Dit is waarschijnlijk het beste nieuws dat ik heb gekregen sinds 2004", verheugde Alicia Molik zich. "Ik nam al twee keer eerder deel aan de Olympische Spelen en vind dat nog altijd één van de mooiste momenten uit mijn carrière. Er gaat niets boven je land vertegenwoordigen op de Spelen."

Nicolas Massu reageert ook tevreden. "Ik ben er altijd erg trots op om mijn land te mogen vertegenwoordigen, zeker door de geweldige herinneringen die ik aan vier jaar geleden heb", vertelt de man die in Athene met zijn landgenoot Fernando González ook goud won in het dubbelspel.