Natascha Kampusch ontvangt Niki Lauda in tv-show
Foto: reuters
Natascha Kampusch, de 20-jarige vrouw die acht jaar lang in een kelder werd vastgehouden, presenteerde zondagavond haar eerste talkshow op de commerciële Oostenrijkse tv-zender Puls 4. Kampusch interviewde voormalig Formule 1-kampioen Niki Lauda.
In de 50 minuten durende uitzending ondervroeg Kampusch Lauda over zijn ongeluk als F1-piloot, waarbij hij bijna levend verbrandde, maar ook over zijn comeback en zijn tweede carrière als eigenaar van een luchtvaartmaatschappij.

Halverwege de uitzending draaide Lauda de rollen om: hij ondervroeg Kampusch en adviseerde haar om met een rugzak een wereldreis te maken. Aan het eind trok Lauda demonstratief zijn onafscheidelijke baseballmet van zijn hoofd en zei: ‘Ik neem mijn petje voor u af.’

De gewezen racepiloot had eerst een verkennend gesprek met Kampusch voor hij zijn medewerking aan het programma verleende. Hij wou zeker zijn of niemand op haar rug veel geld wilde verdienen met de uitzending. Kampusch zal maandelijks een talkshow presenteren. Ze werd in 1998 als tienjarig meisje op weg naar school ontvoerd. Kort na haar bevrijding zei ze dat ze graag journaliste wilde worden.