BRUSSEL - Het verkeer op de Belgische wegen heeft dit weekend sinds vrijdagavond aan minstens acht mensen het leven gekost. Zondagmiddag viel op de E314 in Aarschot een dodelijk slachtoffer. Op diezelfde autoweg was vrijdagnamiddag, ter hoogte van de Aarschotse deelgemeente Gelrode, de 18-jarige passagier van een vrachtwagen omgekomen nadat het voertuig tegen de betonnen geluidsmuur te pletter reed.
De zwaarste menselijke tol viel zaterdagnamiddag op de E411 in Hondelange (prov. Luxemburg). Na een manoeuvre om opnieuw op de snelweg te geraken, reed een wagen tegen een verlichtingspaal op de middenberm. De chauffeur en de vrouwelijke passagier, allebei uit het Groothertogdom Luxemburg, waren op slag dood.

In Marchin (prov. Luik) belandde zaterdagnamiddag een wagen met vijf mensen tegen een muur. Eén inzittende overleefde de klap niet. Er vielen ook drie zwaargewonden.

Op de N66 in Tinlot (prov. Luik) verloor zaterdagavond een autobestuurder de controle over het stuur. De wagen ging meermaals over de kop. De 80-jarige bestuurder stierf ter plaatse.

Zondagochtend verongelukte een 43-jarige motorrijder in Ramegnies-Chin bij Doornik (prov. Henegouwen). Een voorbijganger merkte de motor in een gracht op. De bestuurder was bij aankomst van de hulpdiensten overleden.

Omstreeks 07.30 uur reed op de Doorniksesteenweg in Aat (prov. Henegouwen) een personenwagen tegen een muur. De 17-jarige passagier overleed in het ziekenhuis. De bestuurder raakte zwaargewond.

Op de Brusselse ring, ter hoogte van de afrit Erasmus, vatte omstreeks 09.00 uur een wagen vuur na een ongeval. De bestuurder zat gekneld en overleed ter plaatse.

Aan de afrit van de E314 in Aarschot (prov. Vlaams-Brabant) reed een jonge bestuurder rond 14.00 uur met de wagen op een dienstweg tegen betonblokken. De jongeman, die alleen in de wagen zat, was op slag dood.