LUIK - De onderzoeksrechter in Luik heeft zondag de gewezen notaris aangehouden die zaterdagnamiddag in Crisnée een doof koppel heeft beschoten. De man is aangehouden voor poging doodslag en opgesloten in de gevangenis van Lantin.

Het echtpaar was, samen met hun drie kinderen, op weg naar een verjaardagsfeestje in Crisnée, maar reed verloren. Daarom wilden ze de weg vragen aan de ex-notaris. De man, die in het verleden meermaals werd beroofd, dacht dat hij te doen had met overvallers en sloeg de echtgenoot eerst met de kolf van zijn revolver. Toen het dove koppel vluchtte, vuurde hij in de richting van hun wagen.

De 62-jarige Georges D. is sinds veertien dagen op rust als notaris. Aan de speuders verklaarde hij dat hij een vrouw zag aanbellen aan zijn woning en nadien langs de achterkant het gebouw zag naderen. Gezien eerdere inbraken werd hij bang, verklaarde hij.

De speurders merkten op dat de betrokkenen volkomen normaal gekleed waren, vergezeld waren van drie kinderen en dat ze hem de uitnodiging voor het verjaardagsfeestje hadden getoond. De ex-notaris verklaarde dat hij niet weet wat hem heeft bezield.