De Panamarees Irving Saladino, die al 21 opeenvolgende wedstrijden niet meer verslagen is, werd zondag slechts zevende tijdens het verspringen op de atletiekmeeting van Berlijn, de eerste wedstrijd van de Golden League. Saladino sprong 7m92.
De huidige wereldkampioen, die vrijdag hoopte het wereldrecord (8m95) scherper te stellen nadat hij vorige week in Hengelo 8m73 sprong, was sinds 8 juli 2006 op de atletiekmeeting van Parijs/Saint-Denis waar hij tweede werd, niet meer verslagen.

Hij verknoeide zijn eerste twee pogingen, sprong daarna 7m92, en ging daarna opnieuw in de fout tijdens zijn 5e en 6e poging. Hij liet zijn vierde poging schieten.

'Ik wilde dat mijn eerste sprong geweldig was, maar ik ging in de fout', verklaarde Saladino. 'Ik was optimistisch toen ik hier aankwam. De piste lag er goed bij. Ik ging heel snel en ik moest wat bijsturen want ik kwam te kort. Het is maar één slechte dag en ik probeer de volgende keer beter te doen.'

'Ik heb mijn nieuwe techniek niet gebruikt want we werken er nog altijd aan', voegde Saladino er nog aan toe. 'Mijn trainer is hier in Europa en we gaan er nog aan werken tijdens de komende dagen. Maar mijn programma verandert niet. Ik heb altijd gezegd dat de Golden League-meetings voor mij slechts een voorbereding zijn op de Spelen.'