In de koninginnenrit van vrijdag legde Stijn Devolder de basis van zijn uiteindelijke eindzege in de Ronde van België. Tijdens de individuele tijdrit daags nadien zette de West-Vlaming de puntjes op de i en zondag in de slotetappe werd hij goed omgeven door zijn ploegmakkers waardoor zijn eindzege nooit meer in het gedrang kwam.
'Buiten de plaatselijke ronde was het wel een relatief rustige dag voor mij. Mede dankzij mijn ploegmakkers natuurlijk. Zij hebben me goed opgevangen en mij in de beste omstandigheden naar Putte geloodst. Bovendien halen we met Tom Boonen nog een ritzege. Dit nadat we een perfect treintje hadden opgezet', reageerde Devolder. 'Ik trek nu naar de Ronde van Zwitserland. De topconditie is er nog niet maar dat komt wel. In Zwitserland wil ik me wat rustig houden en ga naar daar om wat meer competitieritme op te doen. De voorbereiding op de Tour de France is volop bezig'.

Tom Boonen: 'Gezond vermoeid uit Ronde van Belgie gekomen'

'Gert Steegmans ging in de laatste rechte lijn vol door maar hield het niet vol. Ik hield me wat in en kon vanachter uitkomen. Op het gepaste moment. Ik ben dan ook tevreden met deze overwinning', aldus ritwinnaar Tom Boonen. 'Ik zat in volle voorbereiding op de sprint wat ingesloten maar kon alsnog naar voor komen. Als ploeg is het moeilijk om deze spurt aan te trekken. Het is hier licht hellend en dat kost een pak krachten dan. Ik had alvast mijn deel van het werk gedaan om de leiderstrui van Stijn Devolder te verdedigen. Daar zijn we als ploeg uitmuntend in geslaagd. Het is plezant deze week af te sluiten met een overwinning en ik ben dan ook gezond vermoeid uit deze rittenkoers gekomen. Nu werken we verder door naar de komende Ronde van Frankrijk. Daarin hebben wij met Stijn Devolder een klassementsrijder in onze rangen en dat is enkel maar een luxe'.

Greg Van Avermaet: 'Tevreden met ritwinst en prestatie'

Mede dankzij zijn ritwinst in de koninginnerit van vrijdag mag Greg Van Avermaet, tweede in de eindstand, meer dan tevreden terugblikken op de Ronde van Belgie. 'Onze ploeg was naar hier gekomen om een ritzege weg te kapen. Daar zijn wij dus duidelijk in geslaagd. Het deelnemersveld was hier wel niet zo sterk maar daar maal ik niet om. Ik rijd wellicht dit jaar nog de Ronde van Spanje. Mijn eerste grote ronde. De Tour? Daar ben ik nog veel te jong voor. Trouwens met Cadel Evans hebben wij een kandidaat eindwinnaar in de ploeg. Het zal voor de jongens in Frankrijk werken worden van bij de eerste dag en dat zie ik me toch nog niet te doen, drie weken aan een stuk', lachte Van Avermaet.