Hevige brand in Universal studio's
Foto: ap
WASHINGTON - In de studio's van de filmmaatschappij Universal in Hollywood is zondagmorgen een grote brand uitgebroken. Drie brandweermannen raakten gewond, maar hun toestand is niet zorgwekkend.

Volgens de lokale brandweer is ten minste één gebouw in vlammen opgegaan en zijn drie loodsen met decorstukken vernield. Onder andere de klokkentoren uit 'Back to the future', die de acteur Michael Fox in staat stelde tot reizen in de tijd, is vernietigd. Ook werd een tentoonstelling over King Kong vernield en raakte een kluis met veertig- tot vijftigduizend video's en films beschadigd. Van het verloren materiaal bestaan vermoedelijk kopieën.

Het vuur ontstond volgens brandweercommandant Frank Reynoso aan een geluidspodium van de filmstudio's. Het vuur veroorzaakte ten minste één explosie.

De brandweer bestrijdt het vuur met de grote middelen, met ongeveer tweehonderd spuitgasten en twee helikopters. De brandweer probeert in de eerste plaats de aanpalende gebouwen en een bos in de buurt te vrijwaren.

Over de oorzaak van de brand is nog niets geweten.

Het themapark waarin de studio's zijn gelegen was zondag normaal open, hoewel een rondleiding werd beperkt. Universal Studio's ligt ruim veertien kilometer ten noorden van het centrum van Los Angeles. Enkele van de bekendste attracties van het park zijn de klokkentoren uit 'Back to the future' en het huis uit 'Psycho'.