BRUSSEL - De regering heeft de morele plicht om te slagen. Dat zei cdH-voorzitster en minister van Werk Joëlle Milquet zondag in Mise au point op de RTBF. 'Het is soms in de ergste situaties en met coalities die geen liefdescoalities zijn dat er grootse dingen kunnen gebeuren. We hebben een morele plicht om te slagen. Het gaat om het belang van de staat en de bevolking', zei ze.

15 juli, de datum waarop een communautair en socio-economisch akkoord rond zou moeten zijn, is maar zes weken verwijderd. Volgens Miquet is het hoog tijd om de discussie te beginnen. Ze wacht op de voorstellen voor een werkmethode die de ministers van Institutionele Hervormingen, Jo Vandeurzen (CD&V) en Didier Reynders (MR), deze week zouden moeten voorleggen.

Ook een oplossing voor Brussel-Halle-Vilvoorde (BHV) dringt zich nog steeds op. Volgens Milquet is er over de bais van dat dossier op een jaar tijd nauwelijks twintig uur gediscussieerd. 'Op een bepaald moment zouden we misschien eens moeten proberen te discussiëren en geen tijd meer te verliezen in methodes en menu's', zegt Milquet.

De cdH-voorzitster herhaalde ook dat er een onderhandelde oplossing moet komen of dat er van een regering geen sprake meer kan zijn.