Di Rupo nodigt Grouwels uit voor een dagje Bergen
PS-voorzitter Elio Di Rupo lanceerde gisteren een reeks plannen waar de mensen beter van worden; zo wil hij gratis treinen. belga
Foto: © VIRGINIE LEFOUR
PS-voorzitter Elio Di Rupo nodigt de Brusselse CD&V-staatssecretaris Brigitte Grouwels uit om een dagje naar zijn thuisstad Bergen te komen. Grouwels had zondag zwaar uitgehaald naar de PS, die ze de "Parti Séparatiste" noemt.
Volgens Di Rupo zou een dagje in Mons Grouwels toelaten om er de economische en wetenschappelijke vooruitgang te zien en de "openheid van geest" te leren kennen.

"Ze zou kunnen zien dat de Franstaligen, zowel in Brussel als in Wallonië of elders in België en of ze nu socialist zijn of niet, geen schizofrenen of verborgen separatisten zijn", zegt hij.

De PS zegt dat het wel bij de zaak wil blijven en de rechten van de Franstaligen wil blijven verdedigen. "Waarschijnlijk is het die scherpzinnigheid die de Vlaamse Brusselse staatssecretaris stoort", klinkt het.

De PS raadt Grouwels aan om de bevolking de waarheid te vertellen. "de taalgrens is geen staatsgrens; er zijn juridische bruggen die Wallonië en Brussel met elkaar verbinden en de Franstaligen in Halle-Vilvoorde beschermen", klinkt het.