Kampioen Charleroi is rechtstreeks geplaatst voor de eerste ronde (in een poule van vier) voor de Uleb Cup. De Uleb Cup schroeft het aantal teams terug van 54 naar 32.
Bree, dat als eerste de reguliere fase afsloot, mag deelnemen aan de Fiba EuroCup. Als Bree de hoofdtabel niet haalt wordt het opgevist in de Fiba EuroCup.

Bekerhouder Oostende treedt aan in de Fiba EuroCup en Bergen krijgt waarschijnlijk een wildcard voor de derde Europese beker. Nieuw is dat er in de Fiba EuroCup met acht niet-Europeanen mag worden gespeeld. De loting van de Uleb Cup en Fiba EuroCup gaat begin juli in Londen door.

Enkel Moors en Riddick speelden in kampioenploeg van 2004

De laatste titel van Charleroi dateerde al van 2004. Van de huidige selectie waren enkel Roel Moors en Andre Riddick toen bij de Spirous actief. Voor beide spelers is het de derde titel Belgische titel.

De zeven titels van Charleroi 1996 Charleroi; 1997 Charleroi; 1998; 1999 Charleroi; 2003 Charleroi; 2004 Charleroi; 2008 Charleroi

Eerste sweep sinds 2003

Voor de eerste keer sinds 2003 werd een ploeg in de Belgische finale kampioen na een droge 3-0. De laatste ‘sweep’ dateert van 2003. Toen werd Charleroi kampioen tegen het Pepinster van onder meer de jonge Axel Hervelle.

Charleroi-Oostende Supercup op 27 september

Op zaterdag 27 september gaat in sporthal Stormmeeuw te Knokke de Supercup door. Kampioen Charleroi neemt het op tegen bekerhouder Oostende.

 Start Ethias League op 4 oktober

De Ethias League gaat op zaterdag 4 oktober van start. Maandag 2 juni doet de rechtbank van eerste aanleg een uitspraak over de vereffening van basketclub Verviers-Pepinster. Als ‘Les Pepins’ niet failliet gaat, start de nieuwe campagne met tien ploegen. (cpm)