Israël heeft zondag een spion van Hezbollah laten terugkeren naar Libanon, terwijl de Libanese guerrillabeweging de overblijfselen van Israëlische soldaten overhandigde. De ruil is mogelijk de voorbode van een omvangrijke uitwisseling van gevangenen.
Hezbollah-lid Nasim Nisr werd zondagochtend naar de grens met Libanon gereden, na een straf van zes jaar te hebben uitgezeten voor spionage. Hezbollah overhandigde een bruine doos met daarin de overblijfselen van soldaten die omkwamen in de oorlog in 2006, bevestigde een Israëlische veiligheidsfunctionaris.

Het gebaar van goede wil van Hezbollah was niet aangekondigd. Een woordvoerder van het Rode Kruis in Jeruzalem sprak van een complete verrassing. Hezbollah-leider Hassan Nasrallah voorspelde vorige maand dat Israël snel gevangenen zou vrijlaten en voedde daarmee speculatie over een omvangrijke ruil.

Israël zou zeven Libanezen vasthouden en Hezbollah nam twee Israëlische soldaten gevangen vlak voor de oorlog in 2006. De soldaten zouden zwaargewond zijn en Hezbollah heeft geen bewijs geleverd dat ze nog in leven zijn.